Jdi na obsah Jdi na menu

Dota 2

16. 6. 2016

Dota 2 (Defense of the Ancients 2) je strategická počítačová hra žánru MOBA (Multiplayer online battle arena), vyvíjená firmou Valve Corporation. Jedná se o "stand-alone" remake Defense of the Ancients (DotA), oblíbené modifikace (mapy) ze hry Warcraft III.

Vývoj hry začal roku 2009, kdy Valve najmulo jako hlavního designéra vývojáře původního módu DotA s přezdívkou "Icefrog". Hra byla oficiálně oznámena 13. října 2010 na portálu Game Informer.[1] I přesto, že byla Dota 2 kritizována pro příliš pozvolnou křivku učení, je dnes nejhranější hrou z platformy Steam s denními špičkami přes 11 miliónů současně hrajících.

Hra je založena na platformě F2P (Free to play), tedy lze ji hrát zdarma. Herní systém a mapa zůstaly podobné jako v původní hře, vývoj hry pokračoval tam, kde skončil vývoj původní DotA; hlavním důvodem k vydání pokračování Defense of the Ancients je odpoutání se od herního klienta v podobě Warcraftu III, protože i když si první DotA vytvořila samostatnou komunitu, je to stále pouze přídavná mapa ke hře Warcraft III: The Frozen Throne.

 

dota2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

dota-2.jpg