Jdi na obsah Jdi na menu

Hearthstone

16. 6. 2016

Hearthstone: Heroes of Warcraft je online virtuální karetní hra vyvinutá společností Blizzard Entertainment. Je zdarma dostupná, s možností optimální koupě k rychlejšímu získání karet či kosmetických úprav.

Hra byla oznámena v dubnu 2013 a spuštěna v 11. dubna 2014. Hearthstone je dostupný na Microsoft Windows a OS X systémech iOS a Androidových zařízení.

V květnu 2015 bylo zaznamenáno více jak 30 miliónů zaregistrovaných účtů.

Hráč si sestaví balíček 30 karet, se kterými hraje online proti protihráči podobné úrovně. Hráč si může vybrat jednoho z 9 hrdinů (Druid, Shaman, Mage, Warrior, Paladin, Rogue, Hunter, Priest, Warlock), z nichž má každý své speciální karty a schopnosti. Na začátku hry je určen náhodným losem začínající hráč. Druhý hráč dostane jako kompenzaci kartu navíc. V prvním kole hry je možné vykládat pouze karty s cenou 1 many. V každém dalším kole je maximální hodnota "hratelné" many navýšena vždy o 1 (druhé kolo 2, třetí kolo 3, a tak dále). Hráči se střídají ve svých tazích a vykládají vždy karty s cenou many nepřevyšující maximální možnou hodnotu v daném kole. Tímto způsobem je umožněno hrát v každém postupujícím kole silnější karty, nebo více karet s nižší cenou many. Na začátku nového kola obdrží každý hráč po jedné kartě ze svého balíku. Hraním karet si hráči staví linii bojovníků a monster, kterými mohou v dalších kolech útočit na soupeře. Dále je možné hrát karty s kouzly - těmi se přímo útočí (nevykládají se). Útok je možný buď na jinou soupeřovu vyloženou kartu (bojovníka), nebo přímo na hlavního hrdinu soupeře. Vyhrává ten hráč, který dříve zničí nepřátelského hrdinu.

 

hearthstone.jpg

 

 

 

 

 

 

hearthstone..jpg